_DSC8575.jpg

Tarinamme

 
Paula Oinosen maalaus Messeniukselle - Messeniuksesta

Paula Oinosen maalaus Messeniukselle - Messeniuksesta

Messenius - vanhempi kuin stadionin torni

Kaikki sai alkunsa 1937, Taka-Töölössä, kun historioitsija ja dramaatikko Johannes Messeniuksen mukaan nimetyllä kadulla avattiin kortteliravintola. Matka Helsingin vanhimpien klassikkoravintoloiden joukkoon oli alkanut. Boheemi "Taka-Töölön Kosmos" on palvellut vuosikymmenten ajan niin kirjailijoita, suomen elokuvakentän kärkinimiä, kun eduskunnan vakiokalustoakin. 

Valkoiset pöytäliinat ja hyvä suomalainen ruoka tavaramerkkinään

1990-luvulla Messenius muuttui kaksi kertaa viikossa teatteriravintolaksi, jossa esitettiin sekä Harold Printerin että Pentti Kirstilän esityksiä. Tänäkin päivänä ravintola tarjoilee myös vaihtuvia musiikkielämyksiä kulttuurinälkään. 

2017 Nina Kaukonen, Harri Lahtinen ja Johanna Rekola omistavat ravintolan ja tuovat perinteet modernisoituna tähän päivään. 

Chef Kaukonen, itseään ”Kokkikaukoseksi” tituleeraava Nina, on tehnyt pitkän, arvostetun uran eri ravintoloiden keittiöissä, myös maailmalla ja on muun muassa saanut arvostetun Cordon Bleu-diplomin. Nina on tuonut perinteiselle ruokalistalle mielenkiintoisia vivahteita myös maailman keittiöistä, kuten Reuben Sandwichin. Nina ja Johanna ovat intohimoisia sienestäjiä, joten sieniä on listalla eri muodoissaan ympäri vuoden. Myös blini-kausi Messeniuksessa on erikoispitkä, alkaen jo syksyllä. Klassikko-listalta löytyy aina Mannerheimin herkkua Vorschmackia, vaikka menu muuten elääkin paljon eri sesonkien mukaan.

Messeniuksen sali on valoisa, tunnelmallinen ja viihtyisä. Vehreä terassi kesäisin on kuin pieni ”salainen puutarha ”, joka palvelee myös ruoka-asiakkaita. Ravintolassa on myös suosittu ikkunallinen kabinetti, jota varaillaan paljon pieniin kokouksiin ja illallisiin.

Messeniuksen tarina jatkuu vahvana!