NYT-NU-NOW

ÄITIENPÄIVÄLOUNAS

SU 12.5 klo 12 & 15
MENU 58,-

Toast Skagen 
Tartarpihvi lisukkeineen
Parsaa Hollandaise ja parmesania
*****

Paistettua kotimaista vaaleaa kalaa, kantarellikastiketta

Isokauriinnoisetit,  parmesanperunaa ja katajanmarjakastiketta

Gratinoitua kukkakaalia, lämpimiä vihanneksia
******

Raparperi-mansikkapiirasta ja vaniljakastiketta

Mousse au chocolat

Jäätelöannos valinnaisella kastikkeella

Vadelma Pavlova sorbetilla

VAPPULOUNAS 1.5

Messeniuksen vappulounas tarjoillaan jo 87:n kerran. Menun hinta on 57 euroa ja paikan päällä voit koota mieleisesi kokonaisuuden alku-, pää- ja jälkiruokavaihtoehdoistamme.

Vapaana on vielä muutama pöytä klo 12 kattaukseen.

Varaukset:
tilaukset@messenius.fi
09-2414950

MENU ALLA

Vappumenu 57€

Lohitartar, saaristoleipää, mummonkurkut
*
Kermaista parsakeittoa, parsanuppuja
*
Vorschmack, Duchesse-perunaa ja smetanaa
*
Paahdettua punajuurta & halloumia
**********
Paistettua kotimaista vaaleaa kalaa, Hollandaise-kastiketta

*
Isokauriin noisetteja, röstiperunaa, ratatouillea ja punaviinikastiketta

*
Sieni-juustofrittata, tomaattisalsaa
************
Raparperi-mansikkapiirasta

*
Posset, kaurakeksi
*
Vaniljajäätelöä valinnaisella kastikkeella
*
Juustoa & hilloa

JOULUNAJAN MENUT
NYT RYHMILLE ENNAKKOON TILATTAVISSA!

Pikkujoulut, illallistapaaminen ystävien kesken, työpaikan joululounas, perhejuhlat?

Tee pöytävaraus ajoissa ja tilaa ryhmämenu ennakkoon!

tilaukset@messenius.fi
(Menut alla)

JOULUNAJAN ILTAMENU à 56,-

Kalalautanen:
Tyrnimarjamarinoitua lohta, rosmariinisiikaa ja parmesandressing,
lämminsavukirjolohta ja yrttijogurttia. Perunasalaattia
***
Paistettua vaaleaa suomalaista kalaa, keitettyjä perunoita ja kasviksia, hummerikastiketta
tai
Karitsan sisäfileetä, parmesanperunoita ja haudutettua punakaalia, portviinikastiketta
***
Sambuca -päärynää, Sabayon -kastiketta ja paahdettuja manteleita.

Alkuun:  Kuplivaa Crèmant de Loire Tradition Brut  10,20 / 60,-
Valkoviini: Chablis ”Le Classique” 2022   70,-
Punaviini: Cuvee Noir, Château Carsin 2016   70,-


JOULUN LOUNASMENU à 45,- 

Kalalautanen:
Tyrnimarjamarinoitua lohta, rosmariinisiikaa ja parmesandressing,
lämminsavukirjolohta ja yrttijogurttia. Perunasalaattia
***
Canard confit, vihreitä papuja, haudutettua punakaalia
 ja kermakastiketta ankkaliemestä
***
Riz à la Malta, kirsikkahilloa

Alkuun: Punaviiniglögiä, manteleita & rusinoita 9,50
Valkoviini: Knipser Johannishof Riesling Trocken 2021 60,-
Punaviini:  Markgräferland Spätburgunder 2019  60,-

ISÄNPÄIvÄLOUNAS

SU 12.11.2023
klo 12-17

Talvi tekee tuloaan ja samalla loppuvuoden monet juhlat. Ensimmäisenä padat meillä Messeniuksessa porisevat sunnuntaina 12.11.2023 Isänpäivälounaalle. Lounas tarjoillaan klo 12.00-16.30. Erillisiä kattauksia ei ole, mutta suosittelemme varaamaan ajoissa pöytäsi.
www.messenius.fi tai puh: 09-2414950

(Menu alla)

ISÄNPÄIVÄN LOUNAS
12.11.2023  klo 12-17
56 €

Vitello Tonnato
Vitello Tonnato
tai / eller
Kermaista Suppilovahverokeittoa
Krämig trattkantarellsoppa
tai / eller
Blini, siianmäti, smetanaa ja punasipulia
Blini, sikrom, smetana och rödlök
***

Päivän kalaa, keitettyjä perunoita ja kasviksia- Limoncello-kastiketta.
Dagens fisk, varm småpotatis och grönsaker och Limoncellosås
tai / eller
Härännoisetit, parmesanperunaa ja kasviksia. Tummaa punaviinikastiketta
Ox-noisetter, parmesanpotatis och grönsaker, mörk rödvinsås
tai / eller
Feta-frittata ja kasviksia. Tomaattikastiketta
Feta-frittata och grönsaker. Tomatsås
***

Omena-charlotte russe
Äppel-charlotte russe
tai / eller
Tyrni posset, kaurakeksi
Havtorn posset, havre cookie
tai / eller
Suklaa-mantelitrifle, valkosuklaamoussea ja mansikkakastiketta
Choklad-mandel trifle, vitchokladmousse och jorgubbssås

SCHLAGEREITA & HUSMANSKOSTIA


PerjanTAINA 3.11.2023

EDIT- Yleisön pyynnöstä! Tässä illassa nyt myös A la carte tarjolla! Sisäänpääsy silloin 25 euroa.

Tervetuloa Dinner & Show-iltaan Messeniukseen! Etenkin suomenruotsalaisille tuttu loistava Thommy Fagerlund esittää illan aikana pianisti Elenan kanssa evergreensejä ja schlagereita. Lauluja on luvassa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja jopa moldoviaksi.

Yhteislauluakin on varmasti luvassa. Erikoisiltamme menu on taattua husmanskostia.

Illallisvaraukset klo 18.00-19.00
Showtime klo 20.00.

HINTA: Menu + show 73 euroa

MENU:

Sieni bruschetta
tai
Toast Skagen
tai
Vitello Tonnato
***

Sieni- savoijinkaalikääryle, muussia ja puolukkaa
tai
Paistettua päivän kotimaista vaaleaa kalaa, hummerikastike, keitettyjä pikkuperunoita ja kasviksia
tai
Karitsan sisäfileetä, hasselbackan perunaa, ruusukaalipaistosta ja portviinikastiketta
***

Mantelisuklaa trifle, valkosuklaamoussea
tai
Mansikka pavlova
tai

Omenapiirasta, vaniljakastiketta

TERVETULOA! VÄLKOMMEN!



ÄITIENPÄVÄLOUNAS Sunnuntaina 14.5.
Kattaukset klo 12 & 15.
Kokoa mieleisesi menu paikan päällä.
Meillä ei tarvitse tilata ennakkoon.

TERVETULOA!

HELMIKUUN
Illallismenumme :

MENU 

52

Kampasimpukkaa, parmesankastiketta  16

Smörstekta kammusslor, parmesandressing

Fried Scallops, Parmesan         

***

Heinäsorsan rintaa, Calvados-kastiketta  35
Gräsandsbröst, Calvados-sås
Breast of Mallard, Calvados sauce
***

Veriappelsiiniposset, pitsikeksi 15

Blodappesinposset, späts-kex

Bloodorange posset, lace cookie

                                           

Joulumenu on NYt TÄÄLLÄ!

Messeniuksen joulumenu on nyt tilattavissa ryhmille. Messeniuksen tyyliin menussa on huomioitu sekä vuodenaika että lähestyvä joulu. Menun hinta on lounaalla 42,- ja illallisella 52,-. Lounas tarjoillaan klo 12-14, mutta toivomusten mukaan avaamme ovemme jo klo 11.00.


28.11 lähtien menu on myös tilattavissa paikan päällä.

JOULUMENU:

Kalalautanen:
Sillikaviaaria, rosmariiniparfymoitua siikaa ja parmesania, lohicevicheä, pikkelöityä fenkolia.
Keitettyjä pikkuperunoita.
*******

Heinäsorsaa, vihreitä papuja, haudutettua punakaalia, röstiperunaa ja kermakastiketta
TAI
Maa-artisokkapaistos, paahdettuja juureksia ja pistou
*******

Riz à la Malta, kirsikkacompote

TYHJÄ KULHO- HYVÄNTEKEVÄISYYS
SHOW & DINNER
torstaina 17.11

Tyhjä Kulho on vuosittainen kansainvälinen tapahtuma, jolla kerätään varoja UNICEFin työn tukemiseksi. Keramiikka- ja lasitaiteilijat lahjoittavat valmistamiaan uniikkeja keittokulhoja ja paikalliset ravintolat sekä yritykset keittoja ja leipää. Messenius Ninan johdolla on ollut mukana keittopatoineen tempauksessa jo monena vuotena.

 Tämänvuotisessa tapahtumassa esiintyi Eetos-yhtye, jonka musisointi ihastutti niin paljon, että he ovat nyt tulossa torstaina 17.11 meille Messeniukseen soittamaan ja harjoittamaan hyväntekeväisyyttä.

 

Tule sinäkin tekemään hyvää. Oviraha on 20 euroa ja tuotto menee Unicefin hätäapuun. Nelihenkinen Eetos esittää tunnelmallisia, elämänmakuisia lauluja kitaroiden ja kosketinsoittimen säestyksellä. Omien kappaleiden lisäksi kuullaan huolella valikoituja lainoja bossa novan ja jazzin maailmasta.

Kyseessä on show & dinner -ilta eli illallinen nautitaan ennen musiikkia. Bändi alkaa soiton klo 19.30, joten pöytävaraukset otamme viim. klo 18.30. Nina suunnittelee iltaan mukavan menun hintaan 42,-. Voit myös valita esim. vain pääruoan nautittavaksi.

Muistoksi illasta saat ikioman ”Tyhjän kulhon”.

ISÄNPÄIVÄLOUNAS
SU 13.11. klo 12-17

Iskä, isi, faija, pappa... Kutsumme isää monella rakkaalla nimellä.

Isänpäivänä, sunnuntaina 13.11., Ravintola Messenius tarjoaa juhlalounaan klo 12.00-17.00. Viimeiset varaukset otamme siis klo 17.00, joten kaikki myöhään syövätkin ehtivät mukaan.

MENU 52,-

Kampasimpukat, parmesandressing
tai

Valkosipulietanat

tai

Blini, smetanaa & sipulia

***

Voissapaistettua vaaleaa kalaa, keitettyjä perunoita ja vihanneksia, vermuttikastiketta

tai

Härännoisetit, parmesanperunaa ja kasviksia, punaviinikastiketta

tai

Heinäsorsaa, röstiperunaa, haudutettua punakaalia,

kermakastiketta

***

Omena-Charlotte Russe

tai

Puolukkaparfait, kinuskikastiketta

tai

Lettuja, mansikkacoulis

Lapsille on tarjolla normaali lastenmenumme.

Varaukset: www.tableonline.fi tai puh : 09 - 2414950

TERVETULOA! VÄLKOMMEN!

mESSENIUS 85 V

MENU
49,-

Graavilohileipä,  dijonkastiketta 16

Gravlaxsmörgås, dijondressing

Lightly salted Salmon toast, Dijon dressing
***

Heinäsorsaa, Calvados-kastiketta  35
Gräsandsbröst, Calvados-sås
 Breast of Mallard, Calvados sauce
***

Cadillac-päärynät, St. Agur-kastiketta 15
Cadillac-päron, St. Agur-sås
Cadillac pear, St. Agur sauce

NYT Meillä saa blinejÄ!

Messeniuksessa bliniaika on silloin , kun asiakkaamme niitä kaipaavat. Nyt niitä sitten saa! Tule vaikka ennen jääkiekkomatsia, konserttia tai muuten vain nauttimaan. Siianmädillä totta kai.

Alkuruokana 17,- ja isompana 21,-.

TERVETULOA! VÄLKOMMEN!

30.9.2022

Olemme SULJETTU

23.6-2.8.2022

Hyvää kesää!

Mikä kevät meillä Messeniuksessa on ollutkaan! Tapahtumia ja tilaisuuksia, viikonloput täyteen varattuina, vapun ja äitienpäivän molemmat kattaukset myöskin loppuun varatut ja vielä YO-juhlien cateringit tähän päälle. Onneksi meillä on ollut kaksi reipasta ja ahkeraa nuorta apunamme - keittiössä Perhon harjoittelija Meiko ja salissa kesätyöntekijä Iris. Anu Anita on myös pitänyt huolta, että viimeisetkin leivänmurut tulee siivottua lattialta.

Olemme kaikki kesälomamme ansainneet. Lähdemme kesälaitumelle 23.6 ja palaamme taas takaisin 2.8 , kun elokuun illat tummenevat.

Kuvassa nostamme maljan teille ihanille asiakkaillemme henkilökunnan juhlissamme. Vietimme Backbyn Kartanossa mukavan rentouttavan viikonlopun hyvän ruoan ja juoman sekä hierontojen ja muiden hoitojen parissa.

Hyvää kesää!

WINEMAKER´S DINNER

MESSENIUS GOES CALIFORNIA

perjantaina 27.5.2022 klo 18.00

5 ruokalajin menu & 36 cl viiniä
88 euroa.


Ilmoittautumiset:
tilaukset@messenius.fi
Puh: 09-2414950

 

Suomalaistaustainen investointipankkiiri ja viininviljelijä Kevin Jussila saapuu Messeniukseen esittelemään Kalifornian Paso Roblesissa sijaitsevan Kukkula -viinitilansa viinejä. Näillä arvokkailla viineillä on hauskoja , Kevin Jussilan juuria kunnioittavia suomalaisia nimiä, kuten Aatto, Vaalea ja Sisu. Viinit ovat saaneet yli 90 pisteen noteearauksia viiniarvosteluissa ja Aatto on valittu vuonna 2020 Vuoden Viiniksi.

Messenius järjestää yhdessä Kevin Jussilan kanssa Winemaker´s Dinnerin . Nina Kaukonen on suunnitellut iltaan viiden ruokalajin menun Kalifornian , mutta samalla myös Messeniuksen hengessä ja Kevin Jussila itse on kertomassa Kukkula-viineistään ja tarinoita viinitilan pidosta. Asiakkaillamme on samalla mahdollisuus päästä maistelemaan hyvin kohtuulliseen hintaan näitä arvokkaita, Alkossa yli 60 euroa maksavia viinejä.

Illan hinta 88,- / hlö sisältäen menun ja 36 cl viiniä.

Mango Toast Skagen, kurkkusalsa
***
Paistettua ahventa, voiherneitä, parmesan dressing
***
Californian Rydberg - häränsisäfilettä, parsaa, romanescoa, porkkanaa & sipulia. Wasabikermaa ja uppomuna
***
Juustoa ja hilloa
***

Raparperivispipuuro

TERVETULOA! WELCOME!

MESSENIUkSEN ASIAKKAAT OVAT PUHUNEET.

TableOnline on koonnut yhteen viime vuoden kehutuimmat ravintolat ympäri Suomen, ja tähän joukkoon on jälleen kerran päässyt myös Messenius.

Listaus perustuu vuonna 2021 annettuihin kymmeniin tuhansiin asiakasarvioihin ravintolaelämyksen onnistumisesta. Listalle pääsivät ne ravintolat, joiden arvostelujen keskiarvo oli vuodenvaihteessa vähintään 4,5/5.

MESSENIUKSEN ASIAKASARVIOINTIPISTEET 2021
olivat 4,66 / 5.

Kiitos teille rakkaat asiakkaamme! Tästä on hyvä taas jatkaa.

Dream it

〰️

Dream it 〰️